Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

Op zondag 6 januari 2013 kan een wandelroute worden gevolgd langs midwinterhoornblazers en de oude waterputten op het landgoed Verwolde bij Laren in Gelderland. Er is keuze uit twee routes: van 8 of 12 kilometer. Onderweg zijn verschillende midwinterhoornblazers te zien en te horen en er zijn ook warme hapjes en drankjes, zoals glühwein en warme appelsap.

alt

In Twente en delen van Gelderland blaast men de midwinterhoorn tussen de eerste zondag van de Advent en Driekoningen (6 januari). Het geluid, "d'olde roop", draagt ver over het winterse landschap. De midwinterhoorn is een oud houten blaasinstrument dat nu nog wordt gebruikt in Twente, delen van Gelderland en vlak over de grens in Duitsland.

Op boerderij Blankenberg, waar gepauzeerd kan worden met erwtensoep, een broodje worst en koffie, is een midwinterhoornbouwer aanwezig. Hij geeft uitleg over het traditionele instrument. De wandelroutes starten bij manege St. Steffenrijders aan de Verwoldseweg 26, ten oosten van de dorpskern Laren. Starten kan tussen 11:00 en 13:30 uur voor de 8 kilometer-route en tussen 11.00 en 13.00 uur voor de 12 kilometer-route. Het parkeerterrein wordt aangegeven. De deelname is € 2,50 per persoon, kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen