Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

Café ‘t Kroegske’ ligt net buiten Oirschot, of liever gezegd buiten Spoordonk, want dat is de dorpsnaam waar het café ligt. Oirschot is al meer dan 1500 jaar oud. En dat is ook wel te zien. Je waant je in een middeleeuwse omgeving. De straten zijn bochtig en de huizen lopen daarin mee.

Om de hoek ligt de Oirschotse Heide, een uitgestrekt wandelgebied waar broedvogels leven zoals de nachtzwaluw, boomleeuwerik, de korhoen en de kruisbek.

Voor we die heide op gaan, strijken we eerst neer bij ’t Kroegske. Het parkeerterrein staat vol auto’s , motoren, brommers en fietsen. Is het nu rond het middaguur al happy hour?

Binnen is het een drukte van belang. Kinderen spelen in de kroeg, hun ouders aan de bar laten zich nog een biertje inschenken. Typische Brabantse gezelligheid en dat schijnt heel gewoon te zijn op zondag. Ook de leden van de fanfare zijn klaar met repeteren in het gebouw naast het café en staan, net als alle gasten, aan de bar. De biljartafel is nu even tafel waar de bierglazen staan.

alt

De lampen aan het plafond doen denken aan de jaren dertig. Het meubilair ziet er sowieso niet bepaald hedendaags uit. Maar we moeten toegeven dat comfort toch prettiger is dan design. Deze heerlijke stoelen zijn een weldaad voor de vermoeide rug. Waar hebben we zo heerlijk gezet in een caféstoel?

Eigenlijk associeer je dit café niet zo met wandelen. En toch is deze pleisterplaats bekend onder wandelaars. In de buurt zijn veel wandelmogelijkheden. ’s Avonds kun je zelfs op pad met een lamp. ’t Kroegske biedt ook twee mogelijkheden aan om te wandelen met de GPS: een middag- en een avondwandeling (€ 15,00), inclusief koffie en appelgebak, glaasje Glühwein bij de watermolen en bij terugkomst een kom erwtensoep. Deze wandelingen zijn mogelijk op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Ook schappelijk: in dit café is het elke woensdagavond ‘Eten wat de pot schaft’: een driegangendiner voor slechts €10,50. Het menu bestaat altijd uit soep, daarna een hoofdgerecht met aardappelgarnituur en rauwkost en als afsluiter een dessert.

We wandelen een stuk over het Pelgrimspad langs het stroomdal van het riviertje de Beerze. Onderweg kapelletjes en Brabantse landerijen. In de rust en stilte hier kun je in gedachten makkelijk naar de 19e  eeuw. Laten we na afloop nog even doen wat de wandelgids van Oirschot adviseert: ‘Terug in het dorp kunt u in devotie nog een godendrank nuttigen en rustig namijmeren over deze heerlijke wandeling’.

TESTRAPPORT

Adresgegevens
Café 't Kroegske
Spoordonkseweg 80
5688 KE Oirschot/Spoordonk
T: 0499 57 36 71
Site: www.kroegske.nl
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I: www.kroegske.nl

Openingstijden
Zie: www.kroegske.nl.

Muziek
Tijdens ons bezoek geen muziek.

Exterieur
Een grote witte gevel onder een rood dak. ’t Kroegske heeft een terras.

Interieur
‘Koloniale stijl’ noemen ze het zelf. Niet exclusief, maar gewoon meubilair dat goed zit.

Bediening
Zeer vriendelijk. Gezellige Brabanders.

Prijzen

Koffie €  1,50
Cappuccino €  1,75
Thee (diverse smaken) €  1,50
Appelgebak met slagroom €  2,10

Prijs-kwaliteit

De kwaliteit van het appelgebak was bijzonder goed. Uitmuntend.
De cappuccino hebben we wel eens lekkerder gedronken. Maar het is geen onvoldoende.

Properheid
De toiletten zagen er zeer netjes uit en dat terwijl er veel bezoekers waren.

Wandelmogelijkheden
Café ’t Kroegske ligt centraal in het wandel- en fietsroutenetwerk van Oirschot. Deze wandel- en fietsgidsen en de bijbehorende plattegronden zijn bij ‘t Kroegske verkrijgbaar.
De dichtstbijzijnde knooppunten van het wandelroutenetwerk Oirschot zijn 28, 37 en 38. Ook in Spoordonk is een startpunt - het café ligt in de voormalige gemeente Spoordonk.

Beoordeling

Locatie 8
Consumpties 7
Inrichting 6.5
Toiletten 7
Bediening 8

Eindcijfer 7.3

 

 

 

 

 

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen