Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

Nederland kent niet zoveel ongerepte landschappen meer als vroeger, maar de overgebleven landschappen moeten we met liefde koesteren, zoals de Achterhoek. Het landschap biedt de wandelaar een grote diversiteit aan bos, houtwallen, slingerende wegen, weiden en niet te vergeten de vaak prachtige boerderijen, landhuizen, dorpjes en enkele eeuwenoude stadjes.

Als bewoner van de Utrechtse Heuvelrug is het bos niet ver weg, zelfs naast de deur. Van de Achterhoek, waar we niet zo vaak komen, waren we daar niet zo zeker van, maar al snel bleek het tegendeel waar. Het landschap geeft nog altijd ruim zicht, er zijn weinig drukke autowegen, veel bossen en leuke, pittoreske dorpjes. De medewerker van de plaatselijke VVV in Winterswijk gaf ons een handvol brochures mee. Hierin staat dat Winterswijk behoort tot de mooiste en meest afwisselende delen van de Achterhoek. Met maar liefst 700 zandwegen en klinkerweggetjes. Het is aangewezen als te beschermen landschap in het Nationaal Natuurbeleidsplan. Je vindt er het Korenburgerveen en het Vragenderveen, veengebieden met unieke dieren en planten.

alt

Er is keuze uit meerdere routes, waaronder een ommetje van 5 kilometer. De tocht begint bij de parkeerplaats aan de Arrasveldweg, maar het is ook mogelijk om te starten vanuit het station van Syntus, dan is het 2,5 km lopen naar het beginpunt. Honden mogen aangelijnd mee, maar de route door onder meer het Meddose Veen blijkt niet echt geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.
Het grootste deel bestaat voornamelijk uit bosjes, houtwallen, akkers en weiden. De afwisseling in het landschap is groot.

Wie goed kijkt ziet de Groene specht en de kamsalamander of de veelbloemige salomonszegel en bosanemoon. Na een soort ‘woonwijk’ waar het lijkt alsof iedereen zijn eigen huis heeft gebouwd, volgt restaurant ‘t Rommelgebergte. De zon schijnt en dus strijken we neer op het terras. Het terras ligt niet aan een drukke weg. Wel is er een route naar het verderop gelegen ‘woonwijkje’.
’t Rommelgebergte heette vroeger de Pannekoekenhuis de Rommelpot. De boerderij met rode houtpanelen oogt fraai en zeker niet rommelig zoals de naam doet vermoeden. We bestellen een cappuccino met appelgebak. De koffie smaakt uitstekend en ook het tweede bakje deed niet onder voor het eerste. Het appelgebak daarentegen, was volgens ons niet van de allerhoogste kwaliteit, want deze was nogal aan de droge kant. Niet ‘sappig’ als je zou willen. Jammer. Het interieur oogt plezierig. De wanden zijn bekleed met materialen uit de omgeving. 

TESTRAPPORT

Naam: Restaurant ‘t Rommelgebergte   
Adres: Meekertweg 8,  7102 GE  WINTERSWIJK            
Telefoon: 0543-513946    
Website: www.restaurantrommelgebergte.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie: Het restaurant ligt aan de Meekertweg aan het begin van een terrein met recreatiewoningen. ’t Rommelgebergte is ook een knooppunt van wandelroutes.  
Openingstijden: mei t/m september: dinsdag tot en met zondag: 10.00 - 22.00 uur, keuken open tot 21.00 uur. Oktober t/m april:  woensdag tot en met zondag 11.00 – 21.00 uur, donderdag 13.00 – 21.00 uur. Keuken open tot 20.00 uur        
Bereikbaarheid:  Het restaurant ligt een eindje van de bewoonde wereld. Wij raden
aan de site van Syntus te bekijken, omdat er een stationnetje is op een afstand van 2,5 kilometer. www.syntus.nl/reisinformatie.aspx.
Inrichting:  Het café-restaurant midden tussen de bomen en het interieur is daar op aangepast. Aan de wanden allerlei attributen uit een ver verleden vanuit deze streek zoals, melkemmertjes en opgezette kippen
Niet-rokersruimte: In het pand is roken niet toegestaan
Bediening: De bediening is uitermate prettig. Er is alle tijd en ruimte voor een  praatje.
Muziek: Niet aanwezig    
Kwaliteit: De kaart is klein, maar de koffie (cappuccino) smaakt goed; het appelgebak vonden wij wat minder dan wij gewend zijn.                                                         
Prijs: Koffie/thee  € 1,60, Cappuccino € 1,90, warme chocomel € 2,00
Properheid: De toiletten waren schoon en roken heerlijk fris. De ruimte is wel erg donker
Wandelmogelijkheden: volop; vanaf het restaurant lopen twee wandeltochten een van 5 en 15 kilometer

Cijfers:

Locatie: 8
Consumpties: 6,5
Inrichting: 7
Bediening: 8
Toiletten: 8
Eindcijfer:7.5

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen