Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

In Duitsland wordt aandacht besteed aan een aantal Top Trails die dit jaar een jubileum hebben.

Met zijn 92 kilometer is de Harzer-Hexen-Stieg de kortste Top Trail. Dit wandelpad, dwars door de ongerepte natuur van Nationalpark Harz, bestaat in 2018 15 jaar. De nieuwste attractie is de spectaculaire hangbrug Titan RT bij de stuwdam Rappbodetalsperre. Tussen 2 rotswanden is een 483 meter lange hangbrug gespannen. Een beetje moed heb je wel nodig als je, wandelend over de brug, 75 meter in de diepte kijkt.

harz hangbrug Titan RT c Andreas Lehmberg
Foto: Andraes Lehmberg

In het Westerwald wordt dit jaar niet alleen het 10-jarig jubileum van de WesterwaldSteig gevierd; ook is het 200 jaar geleden dat de Duitse sociaal-hervormer Friedrich Wilhelm Raiffeisen werd geboren. Van het coöperatieve gedachtegoed heeft niet alleen de boerenbevolking van het Westerwald geprofiteerd.

De Schluchtensteig in het Zwarte Woud viert zijn 10-jarig jubileum met culinaire weken en een fotowedstrijd. Bovendien is de Schluchtensteig een van de kanshebbers om tot Duitslands mooiste wandelroute van 2018 te worden gekozen. Vanwege het jubileum serveren de eetgelegenheden langs de route elke maand een speciaal gerecht.

Meer informatie: www.toptrails.nl

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Actuele Nieuwsberichten