Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' is uitgeroepen tot 'Wandelroute van het Jaar 2018'. De winnaar kreeg de bijbehorende trofee uitgereikt op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent in België. Volgens de jury is de uitverkoren route een afwisselende en grotendeels onverharde drielandentocht door een grote verscheidenheid aan landschappen'.

een wandeling rondom zuid limburg

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Alle wandelprojecten zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars. Op de shortlist prijkten nog meer genomineerden: GR 512 (Brabantse Heuvelroute), het Roots Natuurpad dwars door Nederland, het Wandelnetwerk Vlaamse-Ardennen en een reeks nieuwe wandelingen in het Thorpark in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Uiteindelijk verkoos de jury 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' tot winnaar. Het zuidelijkste stukje Nederland staat bekend als een heus wandelparadijs. De route laat zien dat dit heuvellandschap zich ook buiten de landsgrenzen verder zet. De lus van 277 kilometer doet in 11 pittige etappes drie landen aan: Duitsland, Nederland en België. Voor de jury 'hebben die niet alleen hun eigen taal, maar ook hun eigen cultuur en natuur, wat de wandeling tot een echte ontdekkingsreis maakt'. Behalve de route en het grote aandeel onverharde paden prees de jury ook de vermelde informatie.

De route is niet bewegwijzerd, maar beschreven in een gids met achtergrondinformatie, uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Padmaker Alex Buis toonde zich blij verrast en ziet de prijs als een aanmoediging om platgetreden wandelpaden en grenzen te doorbreken.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Actuele Nieuwsberichten