Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

Op zaterdag 3 februari beginnen de excursies op de buitenplaats van Kennemerland. Door de nieuwe tuinbaas zijn de paden opgeknapt, waardoor de Buitenplaats ook in een regenperiode goed is te bewandelen. Manpad in Heemstede is bekend vanwege de overvloedige stinsenflora, maar er zijn ook bijzondere dieren te zien.

In het gebied loopt een grote groep reeën. Ook twee paren bosuilen zijn actief, net als verleden jaar. Met een beetje geluk laat ook een van de ijsvogels zich zien bij een sloot.

IJsvogel4 Joke Huijser Spekken
Foto: Joke Huijseer-Spekken

Zoals overal in Nederland zijn de essenbomen op Manpad aangetast door de essentaksterfziekte. Een recente inventarisatie heeft laten zien dat de aantasting vrijwel alle bomen heeft getroffen. Daar waar de aangetaste bomen gevaar opleveren voor mensen, gebouwen, schuren of wegen zullen ze worden omgezaagd.

Het park van Huis te Manpad, Herenweg 9 in Heemstede is alleen in excursieverband te bezoeken. Van februari t/m 15 oktober is er iedere zaterdag om 10.00 uur een excursie. Van februari t/m mei is er ook op dinsdag om 14.00 uur een rondleiding. Op deze tijdstippen staat er bij de poort een gids klaar voor een boeiende wandeling. Aanmelden is niet nodig en er worden geen kosten berekend.

Meer informatie: www.huistemanpad.nl

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Actuele Nieuwsberichten