Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

De gemeente Valkenswaard is gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2016. De Noord-Brabantse gemeente is het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontroles, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Burgemeester Anton Ederveen en wethouder Hetty Tindemans van Valkenswaard ontvingen als prijs een bronzen beeld. De verkiezing is georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland. De twee andere genomineerde gemeenten waren Ameland en Castricum.

P1030942 klein

Valkenswaard is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar vanwege een grote variatie aan wandelpaden, themaroutes en een uitgebreid knooppuntennetwerk. De gemeente heeft themaroutes ontwikkeld met namen als Crime Time, The Target en Beleef het Gedicht. De overwegend onverharde routes worden twee keer per jaar gecontroleerd  en er zijn talloze GPS-routes.

017 water en wolken Valkenswaard 2010 10260086

Valkenswaard verdient de titel ook vanwege fraaie paden in natuurgebied De Malpie waar planten de ruimte krijgen die in andere natuurgebieden niet vaak voorkomen. Het pad slingert door de vennen in het natuurreservaat en komt via een knuppelbrug uit bij het Groot Malpieven tussen stuifduinen en een heidegebied. Doordat het Groot Malpieven is hersteld, is een spectaculair wandelgebied ontstaan. Een soortgelijk herstel voerde de gemeente eerder al bij het Tongelreepdal. Valkenswaard maakt niet alleen veel middelen vrij voor onderhoud aan natuurgebieden, maar ondersteunt ook groeperingen op het gebied van wandelen en natuur, zodat Valkenswaard de poort naar de natuur met raad en daad opent.

018 koeien Dommeldal 17aug09 41 klein

 

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Actuele Nieuwsberichten