Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

De gemeente Eijsden-Margraten is gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2015. De Limburgse gemeente is het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, wandelapps, routecontroles, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Wethouders Opreij en Jacobs van Eijsden-Margraten ontvingen als prijs een bronzen beeld. De verkiezing is georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland. De twee andere genomineerde gemeenten waren Noordwijkerhout en Terschelling.

 

Eijsden Margraten Wandelgemeente van het Jaar 2015

Eijsden-Margraten is Wandelgemeente van het Jaar vanwege het gevarieerde landschap met plateau, hellingbossen en de beemden langs de Maas. Via het provinciale paaltjessysteem zijn er ontelbare wandelmogelijkheden over vaak onverharde paden. Daarnaast heeft de gemeente eigen routes ontwikkeld. Steeds komen al die voetpaden door fraaie dorpen met uitstekende horecavoorzieningen. En die dorpen zijn met openbaar vervoer goed te bereiken.

018 Kasteel Eijsden aan de Maas

Eijsden-Margraten verdient zijn titel vooral door de toepassing van wandelvernieuwing in de vorm van een wandelapp, die op de smartphone gedownload kan worden. De app is gekoppeld aan thema’s als religie en geologie en geeft informatie over het landschap. Dankzij fotonavigatie is verdwalen haast onmogelijk, want elke routewijziging is met een duidelijke foto vastgelegd. En via de GPS-koppeling weet de wandelaar voortdurend de exacte locatie.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Actuele Nieuwsberichten