Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

De gemeenten Eijsden-Margraten, Noordwijkerhout en Terschelling zijn genomineerd voor de Wandelgemeente van het Jaar 2015. Deze gemeenten springen er op een bijzondere manier uit voor wandelaars. De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland.

Gemeenten in Nederland zetten wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. ‘Te voet’, de wandelkrant van Nederland, beoordeelt ieder jaar de wandelmogelijkheden in de gemeenten. Vorig jaar werd Eersel gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar. Ook Ommen, Rijssen-Holten, Tubbergen en Horst aan de Maas zijn de afgelopen jaren uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar.

Nadat tientallen gemeenten in Nederland deelnamen aan de voorronden voor de Wandelgemeente van het Jaar, zijn Eijsden-Margraten (Limburg), Noordwijkerhout (Zuid-Holland) en Terschelling (Friesland) genomineerd. Deze gemeenten blijken in de praktijk extra vriendelijk voor wandelaars.Verslaggevers van ‘te voet’ zijn afgereisd naar De Grote Drie en hebben ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordeeld. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

De beoordelingen van de genomineerden verschijnen in de eerstkomende editie van wandelkrant ‘te voet’. Iedereen kan tot en met 15 april 2015 op www.wandelkrant.nl stemmen voor de favoriete wandelgemeente. Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar 2015.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Actuele Nieuwsberichten