Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

De gemeente Eersel is gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2014. De gemeente in Noord-Brabant is het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden. Daarbij loopt Eersel voorop met routes op internet en apps.

Burgemeester Anja Thijs-Rademakers nam de prijs in ontvangst van ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland. De twee andere genomineerde gemeenten waren Geldermalsen in Gelderland en Hardenberg in Overijssel.

Eersel is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar, omdat ruim 150 wandelroutes goed op www.eerselwandelgemeente.nl gepresenteerd staan. De wandelaar kan routes onder meer selecteren op omgeving, afstand, geschikt voor honden en routesoort. Ook is per route een duidelijke kaart zichtbaar. Verder heeft Eersel een wandelapp ontwikkeld met alle routes voor de smartphone, tablet en gps. Bij startpunten staan WiFi-punten waar routes gedownload kunnen worden zonder dat de wandelaar zich zorgen hoeft te maken over bereik of dataverbruik. De app is vanaf eind mei te downloaden. Vrijwilligers hebben lange tijd gewerkt aan de ontwikkeling van het digitale platform voor wandelroutes.


De wandelroutes in Eersel worden twee keer per jaar gecontroleerd. Er is een goede wandelinfrastructuur met 1500 kilometer aan wandelpaden, voor een groot deel onverhard. Het is ook mogelijk om te wandelen met een deskundige gids.

Ook de mooiste wandelroute van Eersel is bijzonder. De grotendeels onverharde paden leiden door een afwisselend landschap. De route gaat over graspaden naast een riviertje, door een bos naar het Grootmeer waar de wandelaar vanaf een uitzichtplateau uitkijkt op water, rietvelden en vele vogels. De route is goed gemarkeerd, met voldoende picknickplekken en een heldere kaart.


Overal in Nederland zetten gemeenten wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. ‘Te voet’, de wandelkrant van Nederland beoordeelt deze gemeenten in de verkiezing Wandelgemeente van het Jaar.
De verkiezing keert jaarlijks terug en is te volgen op www.wandelkrant.nl.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Actuele Nieuwsberichten