Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

Op 7 september 2013 wordt in Oosterbeek (bij Arnhem) al weer de 67e editie van ‘s werelds grootste eendaagse wandeltocht gehouden. De organisatie van deze herdenkingswandeltocht in het kader van de Slag om Arnhem in september 1944 verwacht ook dit jaar weer ruim 32.000 wandelaars aan de start.

De Airborne Wandeltocht werd voor het eerst gehouden in 1947 als herinnering aan de verloren slag die zich voor een groot deel rondom Oosterbeek afspeelde. Daarbij werden ook de ruim 1.700 Britse en Poolse soldaten herdacht die bij de slag het leven lieten en op de Airborne begraafplaats hun laatste rustplaats vonden. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een internationale wandeltocht met deelnemers uit meer  dan 17 verschillende landen. Ruim 30 muziekkorpsen uit binnen- en buitenland doen de wandelaars ‘s morgens uitgeleide bij het defilé en ontvangen hen met vrolijke muziek bij de intocht in de middag. De wandelroutes leiden de deelnemers langs het Airborne kerkhof en markante plaatsen uit de septemberdagen 1944, zoals de landingsterreinen bij Wolfheze en Renkum, de uitgestrekte bossen van de Bilderberg en de Oude Kerk die als verzamelplaats voor de terugtocht diende. Het hoofdkwartier van toen is nu het Airborne Museum, dat op de wandeldag vanaf 12.00 uur geopend is.

Deelnemen
Deelnamekaarten zijn verkrijgbaar via de website, waar ze 2 euro goedkoper zijn dan op de wandeldag op het startterrein. Leden van KNBLO-NL en NWB genieten via de website nog eens 50 cent extra voordeel.

Wandelaars wordt dringend geadviseerd met het openbaar vervoer te reizen. De NS laat alle treinen op de wandeldag in Oosterbeek stoppen, met uitzondering van de internationale trein. Vanuit Arnhem worden extra bussen ingezet.

Opbrengst
Vanaf het begin komen de netto-opbrengsten van de Airborne Wandeltocht ten goede aan de veteranen en nabestaanden om het hen mogelijk te maken de herdenkingen in september bij te wonen. Sinds enkele jaren steunt de organisatie ook lokale en andere Airborne gerelateerde doelen.

Meer informatie op www.airbornewandeltocht.nl.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Actuele Nieuwsberichten