Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

De gemeente Ommen is gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2013. De Overijsselse gemeente is het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Wethouder Ilona Lagas van Ommen ontving als prijs een bronzen beeld. De verkiezing is georganiseerd door ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland. De twee andere genomineerde gemeenten waren Midden-Drenthe in Drenthe en Wassenaar in Zuid-Holland.

alt

Ommen is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar, omdat de gemeente enkele honderden kilometers wandelnetwerk heeft over grotendeels onverharde paden die jaarlijks worden gecontroleerd. Schade aan bordjes en palen langs de routes wordt binnen een week hersteld. Ommen heeft talloze themaroutes, presenteert de informatie langs de routes op een creatieve manier en is tevens de uitvalbasis voor de Vechtdal Wandelvierdaagse.

Ook de mooiste wandelroute van Ommen over de Archemer- en Lemelerberg is bijzonder. De grotendeels onverharde zandpaden leiden via een natuurtrap tot een hoogte van 78 meter waar de wandelaar door een fraai schilderij met diepte en hoogte lijkt te lopen. Onderweg op de route zijn op andere heuvels diverse uitkijkplateaus geplaatst. Halverwege de route kan de wandelaar uitrusten in een boscafé met een sfeervol terras.  

alt

Overal in Nederland zetten gemeenten wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. ‘Te voet’, de wandelkrant van Nederland beoordeelt deze gemeenten in de verkiezing Wandelgemeente van het Jaar. De verkiezing keert jaarlijks terug en is te volgen op www.wandelkrant.nl.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Actuele Nieuwsberichten