Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

tevoet05 cover

Een wandeling door de achtertuin van Herman Finkers
Het Twentepad, een van de oudste streekpaden van Nederland begint en eindigt in Almelo, de stad die dankzij haar beroemdste inwoner, de cabaretier Herman Finkers voor eeuwig met stoplichten vereenzelvigd zal worden. Maar wie deze bijna negentig kilometer lange tocht wandelt, komt geen enkel stoplicht tegen. Het Twentepad doorkruist namelijk het stille Twentse landschap waar geen stoplichten nodig zijn.

tevoet05 spread01

Slingeren door het Betuwse Driel
Wandelen langs hemelsblauwe cichorei, weilanden met koeien, een slingerende dijk en twee Poolse monumenten. Een route door Driel, een klein dorp in de Betuwe aan de Nederrijn. Waar de Slag om Arnhem mislukte en een diepe verbondenheid met de Poolse bevrijders ontstond.

tevoet05 spread02

Essentaksterfte slaat toe in natuur
Als een nietsontziend spook waart de essentaksterfte door Nederland en verandert wandelgebieden soms zichtbaar. Ook in Zuid-Holland is de agressieve schimmelziekte bij de essen gesignaleerd, zoals in het Ravense Hout bij Nieuwenhoorn.

Decor van Schotse bergruggen, heuvels en zeekust
Onder dreigende wolkenluchten zet Gerrit Jan Zwier koers naar een megalithisch monument, de staande stenen van Callinish, misschien iets te vaak het 'Schotse Stonehenge' genoemd. Je zou het ook de Schotse piramide van Cheops kunnen noemen, want in de tijd dat in Egypte de piramiden verrezen, 4500 tot 5000 jaar geleden, spande men zich aan de rand van Europa geweldig in om stenen rechtop te zetten en op elkaar te stapelen.

tevoet05 spread04

Wandelen in het spoor van de Jodenvervolging
Het Westerborkpad is vanaf nu een langeafstandswandelpad (LAW). De historische route tussen Amsterdam en Kamp Westerbork werd vijf jaar geleden officieel geopend. Het pad volgt de spoorlijn die tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd om joden naar doorgangskamp Westerbork te vervoeren. Om het Westerborkpad toe te kunnen voegen aan het landelijke LAW-netwerk, moest het pad opnieuw gemarkeerd worden in de bekende wit-rode kleuren.

Via Algarviana door onbekend Portugal
‘Leer een andere Algarve kennen’ is de slogan van de Via Algarviana. Anders is het zeker, met verstilde dorpen, uitgestrekte bossen, akkers vol traditionele korenschoven, blauwe eksters en wielewalen, zoet ruikende estava en bakoventjes aan de straat.

tevoet05 spread03

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant