Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

tevoet04 cover groot

Het Hilversum van Dudok en Duiker
Hilversum ademt Dudok. Minder bekend is die andere architect die zijn handtekening in de stad achterliet met twee markante gebouwen: Duiker. Een tweetal routes leidt de wandelaar langs dit culturele erfgoed in de mediastad.

tevoet04 spread012

Afwisseling in de Achterhoek op het Graafsschapspad
Wandel door de grote variatie in het kleinschalige Achterhoekse coulisselandschap. Verken grootschalige landbouwgebieden en laat je verrassen door de talrijke sporen in het landschap die oude verhalen vertellen. Door kromme wegen, houtwallen en verkavelingspatronen is het vroegere landbouwsysteem nog goed herkenbaar in het landschap.

Wandelen van veldslag tot stuwwal in het Oldambt
De Slag bij Heiligerlee, wie kent het niet uit de geschiedenisboekjes? In 2018 precies 450 jaar geleden dat Graaf Adolf van Nassau het leven liet tijdens deze beroemde veldslag. Hoe ligt Heiligerlee er vandaag de dag bij? Een wandeling over Groningse stuwwallen.

tevoet04 spread01

Een zomer vol cultuur in de IJsselbiënnale
De oevers van de IJssel barsten deze zomer van de kunst en cultuur. Over een lengte van honderd kilometer zijn er kunstwerken, voorstellingen, tentoonstellingen en activiteiten te vinden langs een van de mooiste rivieren van Nederland.

Een eiland rond met een Noordse stern
Steile kliffen en uitgestrekte stranden, papegaaiduikers en zeekoeten, verstilde dorpjes en imposante bruggen, halfwilde paarden en Belted Galloways, je komt het allemaal tegen op het tweehonderd kilometerlange Isle of Anglesey Coastal Path.

Vierdaagsen in beeld
Het was een snikhete dag die ervoor zorgde dat dit jaar meer deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse uitvielen dan de jaren daarvoor. Tijdens de tropische dag, moesten meer dan 1500 wandelaars afhaken. Behalve de hoge temperaturen was ook de zware regenval er de oorzaak van dat de Vierdaagse zwaarder werd. De 700 vrijwilligers hebben maar liefst 16.551 blaren doorgeprikt

tevoet04 spread013

Natuurreservaat it Ketliker Skar
‘It Ketliker Skar’ (Fries voor Kaltijker Schar) ligt een minuut of tien rijden van Heerenveen. Dit natuurreservaat bestaat uit cultuurbos, heide en beekdal de Tsjongerdellen. Het onstond in de laatste IJstijd en is sinds 1969 in beheer van natuurbeschermingsvereniging It Fryske Gea.

De mooiste stedentrips voor wandelaars
In deze editie vind je een exclusieve special van 10 pagina's met verrassende stedenwandelingen in en rond vijf Belgische toppers, Kassel, Frankfurt, Den Helder en Voorne-Putten. 

special cover groot

special spread01

special spread012

special spread013

 

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant