Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

tevoet03 cover groot

Waarom wij wandelen
Aan het einde van de negentiende eeuw gaat een dominee de Nederlanders voor op de wandelpaden. Jacobus Craandijk is de pionier die het grote publiek het genot van een wandeling leert ervaren. Voor auteur en verwant van Craandijk Flip van Doorn was het de aanleiding voor het boek De eerste wandelaar. In dit boek beschrijft hij de opkomst van het recreatieve wandelen aan de hand van de tientallen voettochten die zijn verre oudoom maakte.

 400 kilometer wandelen op blote voeten door Portugal
Wegzakken in de zachte ondergrond of in de modder die nat, drassig en prikkelend is of lopen over zacht en fijn zand of over scherpe steentjes. Met blote voeten ervaar je iedere stap anders. Ruth Langemeijer liep 380 kilometer achter elkaar van Lissabon naar Faro.

tevoet03 spread01

Maarten Westmaas zwierf een jaar door Drenthe
Kunstenaar en professioneel natuurfotograaf Maarten Westmaas verkocht twee jaar geleden zijn digitale fotoapparatuur, kocht een oude Russische camera en zwierf er een jaar mee door Drenthe op zoek naar grafheuvels en geesten. Met de eeuwenoude verhalen over reuzen, witte wieven, zwarte ongelukshonden, veenlijken en heksen in zijn achterhoofd fotografeerde hij deze duizenden jaren oude grafmonumenten.

Paddenstoelenexcursie in het voorjaar
Voor de paddenstoelenliefhebber is de herfst het seizoen om op ontdekking te gaan, omdat dan de meeste paddenstoelen uit de grond omhoog schieten. Gerrit Jan Zwier ging op zoek naar paddenstoelen die alleen in de lente te zien zijn, zoals de delicatesse Morieljes en het zeer zeldzame vingerhoedje en de nonnenkapkluifzwam.

tevoet03 spread02

Nieuwe NS-wandeling Waterlinie Culemborg
Elk jaar verschijnen er in het voorjaar vier nieuwe NS-wandelingen. Een van die routes is Waterlinie Culemborg: je wandelt langs forten, bunkers en sluizen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Nieuw Nationaal Park in de maak
Het Nationaal Park Hollandse Duinen tussen Scheveningen en Noordwijk is in ontwikkeling Hollandse Duinen is een van de vier winnaars van de publieksverkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. In dit nieuwe natuurgebied komen ook fraaie wandelroutes.

tevoet03 nieuws

Special over wandelen in Engeland
In deze editie een speciale bijlage met bijzondere wandelgebieden in Engeland.

tevoet03 coverengeland groot

South West Coast Path
Langs de kust van het zuidwestelijke schiereiland van Engeland slingert een fenomeen: het South West Coast Path. Deze lange afstandswandelroute trakteert wandelaars op imposante kapen en kiezelstranden. Een must voor iedere fervente wandelaar.

tevoet03 spread03

North York Moors National Park
In het North York Moors National Park is geen pretpark, nauwelijks internet, haperend wifi en het zeewater is koud. Niks voor kinderen, zou je denken. Toch kijken de tieners Barbara en Justin elk jaar uit naar hun actieve zomervakantie in dit natuurpark in Noordoost-Engeland.

tevoet03 engelandspecial 01

Hebden Bridge
En vanuit de groene oase Hebden Bridge zijn adembenemende wandelingen te maken. Daar krijgt het begrip ’stilte’ een geheel nieuwe dimensie.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant