Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

coverTV02 groot

Nieuwe NS-wandeling over de Brabantse Wal
Een rondwandeling via de beklinkerde straten van Bergen op Zoom naar de bospaden van de Brabantse wal waar de rijkgeschakeerde natuur zich laat afwisselen met historie. De nieuwe NS-Wandelnetroute gaat ook langs Fort de Roovere.

tevoet02 spread01

Paul Eertman wint Foto van het Jaar
Een vrouw op blote voeten met de schoenen in de hand die zich weert tegen een storm op het strand tijdens een half bewolkte dag. Paul Eertman heeft met deze foto de verkiezing Foto van het Jaar van 'te voet' gewonnen. Paul ontving de hoofdprijs: een Canon-spiegelreflexcamera met objectief en statief. In totaal waren tien foto's genomineerd.

tevoet02 spread02

Springen met de aartsbisschop
Met zeshonderd gemarkeerde wandelroutes is Luxemburg een waar wandelparadijs. Voeg er een sausje cultuur en natuur aan toe en je wandelreis kan niet meer stuk. Els Spanjer beleefde de cultuur bij de Springprocessie in Echternach. De natuur onderging ze in Troisvierges in het noordelijkste puntje van het groothertogdom.

Op stap met de Van Rossems in Enkhuizen
Niks met de nogal karakteristieke humor van Maarten van Rossem? In de wandelapp die in deze editie wordt besproken komt hij weliswaar af en toe in een filmpje voorbij. Maar je krijgt ook veel mooie foto's én andere filmpjes te zien. De NTR Routes-app 'Hier zijn de Van Rossems' staan garant voor een interactieve en informatieve wandeling door Haringstad Enkhuizen.

Friese landschappen in en rond Museum Belvédère
Friesland op een zonnige dag: dat zijn groene einders en hoge blauwe luchten met spierwitte dotten wolk erin. In Museum Belvédère bij Heerenveen hangen hiervan moderne schilderijen van bijvoorbeeld Gerrit Benner en Klaas Koopmans. Het museum zelf ligt al even modern, antracietgrijs en plat, in het vlakke land. Een museumbezoek gekoppeld aan een wandeling door het landschap laat het platteland zien door de ogen van Jan Mankes en Willem van Althuis, twee schilders die vlakbij het museum werkten.

tevoet02 spread03

Wandelen, maar dan sportiever
Wandelen is natuurlijk per definitie sportief. Maar er bestaan ook wandelgroepen onder de noemer ‘sportief wandelen’. Wat is het, en hoe onderscheidt het zich van wandelen en hardlopen? ‘De eerste keer dat ik meedeed, was ik kapot!’ bekent een van de deelnemers. Wandelkrant ‘te voet’ haakte aan bij een training.

Speciale bijlage over Duitsland
In de speciale bijlage Wandelen in Duitsland kun je uitgebreid wandelgebieden verkennen die -laten we eerlijk zijn- echt een stuk avontuurlijker zijn dan in het vlakke Nederland.

coverDTSLND groot

De nieuwe spectaculaire langste hangbrug van Duitsland is nu al een grote trekker, maar ook de paadjes in Klein-Zwitserland of het uitzicht op de Saarschleife zijn geweldig.

tevoet02 spread04

tevoet02 spread06

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant