Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

tevoet05 cover groot

Poëzieroute Veluwezoom voor John Jansen van Galen
Op de app van de Poëzieroute leest John Jansen van Galen - wandelaar en oud-presentator van Met het oog op morgen - gedichten die aansluiten bij herinneringen aan het land van zijn jeugd: de  Veluwezoom tussen Velp en Rheden. ‘Te voet’ maakte de opening van het pad dat naar hem is vernoemd, mee.

tevoet05 spread01

Over de eretribune van Neerlands fruittuin
Kusten, meren en rivieren: als er iets kenmerkend is voor Nederland is het wel water. Waar Nederland ook in uitblinkt is het enorme aantal inwoners, al lijken die verdwenen als je langs de Waal wandelt. ‘Bijzonder aan het Rivierenland zijn de struinroutes’, aldus Emmie Nuijen, natuurgids in Rivierenland.

tevoet05 spread05

Trek in de bergen
Lopen is meer dan alleen de ene voet voor de andere zetten. Horen, zien, voelen, veel beleven, samen zijn, ver weg gaan, hoort bij het wandelen, denken we. Maar hoe is het als je wel graag in de bergen loopt, maar niet in het gebied waar je woont? Te Voet wandelt met Friedhelm Brünink (61). Hij liep twaalf jaar geleden een bergvirus op. Voordien was hij een gepassioneerd krachtsporter.

De mooiste paddenstoelenroutes van Nederland
Hoewel er het hele jaar door paddenstoelen te zien zijn is de beste tijd natuurlijk de herfst. Vooral na de eerste regens, als de bomen hun blad beginnen te verliezen en er overal de lichtzoete geur van rotting hangt, dan is het tijd om er opuit te trekken op zoek naar cantharellen, blaasjeszwammen en eekhoorntjesbrood. ‘Te voet’ selecteerde de mooiste paddenstoelenwandelingen. Vijf rondwandelingen waarbij je een goede kans maakt om veel en bijzondere soorten tegen te komen.

tevoet05 spread04

Scharrelen in de Achterhoek langs vervallen kippenhokken
Een onvergetelijk boek is ‘Verdwijnende kippenhokken in de Achterhoek’. Over een gek onderwerp dat prachtig in beeld is gebracht door fotografen Yke Ruessink en Hans Hendriks. Het toont de schoonheid van verval, en het legt een detail in de cultuurgeschiedenis bloot. Wie op het platteland en in de bossen bij Vorden oog krijgt voor kippenhokken kijkt nooit meer hetzelfde naar een boerenerf.
tevoet05 spread01

Langs de vulkanen van de Auvergne
Uitgedoofde vulkanen, een wandelroute als UNESCO-monument, lavabommen, zwarte madonna’s, ‘kaviaar voor de armen’ en een moderne wandel-app, het is een willekeurige greep uit wat de Auvergne te bieden heeft.

tevoet05 spread02

Wandelen in Thüringen
In deze editie een speciale bijlage met artikelen over alle wandelmogelijkheden in Thüringen.
thuringen cover groot

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant