Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

tevoet01 2015 cover groot

De genomineerden voor Wandelgemeente van het Jaar
De gemeenten Eijsden-Margraten in Limburg, Noordwijkerhout in Zuid-Holland en Terschelling op de Wadden zijn genomineerd voor de Wandelgemeente van het Jaar 2015. Deze Grote Drie zijn ter plaatse getest door de verslaggevers van ‘te voet’ die de mooiste wandeling in de gemeente hebben gelopen en de gemeente en de route hebben beoordeeld op diverse criteria. Stemmen op www.wandelkrant.nl kan nog tot en met 15 april 2015.

tevoet01 2015 spread01

Door Donegal zonder regenjas
De tweeënhalfduizend kilometer Atlantische kust van Ierland is een paradijs vol witte stranden, pittoreske haventjes, verbijsterend mooie vergezichten en culinaire verrassingen, vers uit zee. De kust en het aangrenzende binnenland biedt ook talloze, gevarieerde wandelroutes. Els Spanjer verkende in Donegal een paar trajecten.

tevoet01 2015 spread03

Jacobus Craandijk, een wandelpionier revisited
In de tweede helft van de 19de eeuw is Jacobus Craandijk de eerste echte wandelpionier. Vanaf 1874 trekt hij veertien jaar lang te voet door heel Nederland en schrijft er talloze boeken over. Reisjournalist en –auteur Flip van Doorn herontdekt deze verhalen en ontdekt bovendien dat Craandijk en hij verwanten zijn. Daarom besluit Van Doorn letterlijk en figuurlijk in de voetsporen van de wandelpionier te treden, op zoek te gaan naar overblijfselen van het ‘verdwijnende Nederland’.

De alternatieve Free Tour door Leeuwarden
Wie de Friese hoofdstad Leeuwarden wil leren kennen, kan dat per praam doen, per kano, per fiets en natuurlijk te voet. Genoeg te zien: in de oude terpenstad startte en eindigde de wereldberoemde Elfstedentocht vijftien keer, hadden de Nassaus hun Stadhouderlijk hof en staat toren Oldehove bijna net zo scheef als die van de Italiaanse stad Pisa.

tevoet01 2015 spread03

Wandelapp: van zand naar zender
Radio Kootwijk. Het reusachtige gebouw, een voormalig zendstation, in een uitgestrekte heidevlakte. In deze editie wordt de route ‘Radio Kootwijk – Zenders in het zand’ getest. Een van de 55 routes uit de Beleefroute-app, geproduceerd door Buro Kloeg. Een wandeling voor ‘de nieuwsgierige familie en de cultuurliefhebber met open blik’, staat erbij.

Egmond Wandel Marathon in beeld
Het waren echte winterse omstandigheden bij de PWN Egmond Wandel Marathon toen de duizenden deelnemers langs het strand en door de duinen wandelden. Voor de Noord-route schreven zich 7.300 deelnemers zich in  en voor de Zuid-route 6.900.

tevoet01 2015 spread04

 

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant