Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

Stadswandeling door 750 Amersfoort

Amersfoort 750 jaar Keistad, bierstad en het mirakel van MariaKeientrekkers. Zo staan Amersfoorters bekend sinds ze in de 17de eeuw een zwerfkei naar de stad sleepten. Dit jaar bestaat Amersfoort 750 jaar. Een mooie aanleiding om te kijken of de stad echt zo ‘kei-mooi’ is.

Beginnende Vierdaagseloper krijgt duw in de rug
Niet meer verder lopen kunnen lopen vanwege blaren, vermoeidheid, spierpijn, een zonnesteek of gebrek aan motivatie. Het overkomt duizenden deelnemers aan de Vierdaagse in Nijmegen. Vooral beginners verkijken zich op de meerdaagse wandeltocht: een op de vijf haakt af. Om die reden is er voor hen dit jaar voor het eerst een trainingsprogramma, zodat ze goed beslagen ten ijs komen.

Hollywood aan de IJssel

Deventer was in 1976 even het middelpunt van Hollywood. Voor acteurs als Sean Connery en Robert Redford was de stad zes maanden lang hun thuisbasis. Toch hebben de filmopnames van ‘A bridge too far’ geen blijvende indruk achtergelaten. Het landschap tussen Deventer en Apeldoorn doet dat wel.

Het mooiste ommetje van Nederland
Vele honderden wandelingen zijn de afgelopen jaren uitgezet voor de prijsvraag voor het mooiste Ommetje van Nederland. Ommetje Poelpolder in Lisse won en is inmiddels aangelegd als de fraaiste route die bij de voordeur begint.

Het Schotland van dichter Robert Burns

Dit jaar is het precies 250 jaar geleden dat Schotlands bekendste dichter Robert Burns werd geboren. En dat viert Schotland land uitbundig met fakkeloptochten, feesten en speciale wandelingen. ‘te voet’ reisde af naar Schotland en verkende de stad waar hij meer dan honderd gedichten en liederen in de Schotse taal schreef: Dumfries.

Drentelen door het Drentse Doldersum

Zelfs in Nederland zijn er nog steeds plekken die niet iedereen bekend in de oren klinken. Zoals Boijl of Wapse. En wat te denken van Doldersum? Ja, wie de boeken van wereldfietser Frank van Rijn kent, weet dat er altijd een kaartje in staat waarin het bescheiden Drentse esdorp Doldersum, waar hij uitrust van alle vermoeienissen, met een slingerlijn verbonden is met de Himalaya of de Sahara. Gerrit Jan Zwier nam Doldersum als bestemming in plaats van vertrekpunt.

 

 

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant