Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

tevoet02 cover groot

Nieuwe NS-wandelnetroute De Weelen-Enkhuizen
Graspaden en ganzen, en daartegenover akkers en kassen – een tocht op de grens van natuur en economie; dat is kenmerkend voor deze wandeling in West-Friesland. En natuurlijk het fraaie, historische Enkhuizen, eindpunt van deze nieuwe NS-wandelnet-route.

tevoet02 spread01

Winnaar Foto van het Jaar: Nietigheid in Umbrië
Tijdens een wandelvakantie in Umbrië, Italië, waar ze voor het eerst was, werd Marlène van der Velde getroffen door de hoogvlakte. Marlène heeft met deze foto de verkiezing foto van het jaar van ‘te voet’ gewonnen. Ze kreeg de hoofdprijs: een Nikon-spiegelreflexcamera D 3100 met objectief. In totaal waren tien foto’s geselecteerd.

tevoet02 spread03

Van Eext naar Eexterveen, op zoek naar Hermine de Graaf
Eind november vorig jaar stond in de krant dat schrijfster Hermine de Graaf was overleden. In de door haar man opgestelde overlijdensadvertentie stonden de volgende regels: 'Op haar wens is Hermien in stilte op de idyllische natuurbegraafplaats "Hillig Meer" op landgoed Heidehof te Eext door mij ter aarde besteld. Ze heeft er haar eeuwige grafrust onder een Drentse zwerfkei gevonden.'

Zwolle: de groene trots van de Blauwvingers
Het is de stad van liberaal staatsman Johan Thorbecke, De Fundatie, Herman Brood, cultuur, natuur, geschiedenis en religie. De wandelaar kan er uren zoet zijn met prachtige routes door het centrum én langs de IJssel, het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht.

tevoet02 spread02

Ameland: eiland van strand, kwelder en duin
Jutters, vissers, walvisvaarders…Ameland en haar bewoners hebben een geschiedenis die tot de verbeelding spreekt. Maar het Waddeneiland is vooral een prachtige plek met haar wandel- en fietspaden door bos, duin, strand, kwelders en de broedgebieden.

Speciale bijlage: wandelen in Duitsland
In deze editie van 'te voet' een bijlage met 12 pagina's over de meest bijzondere wandelgebieden in Duitsland, waaronder de Wijnwandelstraat in Saksen, een rondwandeling in Grimmsteig, Vulkaangebied Vogelsberg en een route over de Moselsteig.

DTSLND spread01

DTSLND spread02

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant