Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

tevoet05 2014 cover groot

Een maand wandelen met drie kleine kinderen en een baby

Wandelen met kleine kinderen is een mooie ervaring. Je kunt er ook iets ingewikkelds van maken door met te weinig volwassenen te veel kinderen en te veel spullen mee te nemen, ondervond Anoek van der Leest, die in 25 dagen samen met twee vrienden 160 kilometer aflegde met vier kleine kinderen in Zuid-Oost Engeland.

tevoet05 2014 spread01

Record aantal wandelaars over de Dam
Nog nooit hebben zoveel mensen meegedaan aan de Dam tot Dam Wandeltocht als dit jaar. De twaalfde editie trok meer dan 17.545 wandelaars, duizend meer dan het jaar ervoor. 

Wandelapp getest: Schotse Hooglanders en mieren in Wezep
Enorme bosmierenhopen, paadjes langs heide en dennenbossen, Amerikaanse eiken en Schotse Hooglanders met indrukwekkende hoorns. De Wezepsche Heide is een van de waterwingebieden waar eigenaar Vitens wandelingen heeft uitgezet. Deze zijn beschikbaar via de Vitens Wandelroutes App.

Vlinders beleven in de Zwaakse Weel
Wilde marjolein en koninginnekruid langs eeuwenoude dijken. Oude akkertjes en rietkragen met jagende bruine kiekendieven. En sinds kort een heus Vlinderbelevingspad. De Zwaakse Weel, tussen Ooster- en Westerschelde is het grootste natuurgebied in de Zak van Zuid-Beveland.

tevoet05 2014 spread03

Honderd jaar Stelling van Antwerpen
Tien jaar lang werd eraan gebouwd, duizenden hectaren land onteigend en honderden gebouwen gesloopt. 23 forten, 11 schansen en talloze kleinere verdedigingswerken moesten de belangrijkste Belgische havenstad beschermen. Maar de Stelling van Antwerpen hield het in de herfst van 1914 nog geen tien dagen vol. Honderd jaar later is de fortengordel een natuurgordel geworden.

Thea Beckmanroute door historisch Kampen
Geloof het of niet: in Kampen hangt een koe in de nok van de Nieuwe Toren. Ja oké, hij is van kunststof, maar volgens de uitbater van café de Bonte Os verwijst deze kunstkoe naar een echte. Eeuwen geleden vond het Kampens gemeentebestuur dat kennelijk de juiste oplossing voor het gras dat bovenop de toren groeide. Tegenwoordig worden er geen echte koeien meer omhoog gehesen, maar tijdens de Kamper ui(t)dagen is deze kunststof kanjer een knipoog naar lang vervlogen tijden.

tevoet05 2014 spread02

Wandelen met je handen
Lopen is meer dan alleen de ene voet voor de andere zetten. Horen, zien, voelen, veel beleven, samen zijn, hoort bij het wandelen, denken we. Maar wat doe je als je voeten niet kunnen? Te Voet ‘wandelt’ met Willemijn Edse (33) die aan haar rolstoel een handfiets koppelt.

Nieuwe wandelproducten voor het najaar
Wandelen door een dik pak herfstbladeren in het bos dat snel van kleur verschiet. Of de strandwandeling waar de wind je flink in de greep kan krijgen. Wie in de herfst en de winter gaat wandelen is op zoek naar extra bescherming. 

tevoet05 2014 spread04

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant