Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt

De mooiste winterwandelingen in Nederland
Tussen de wegwaaiende grijze luchten priemen plotseling felle zonnestralen die de nog kale takken van de populieren op de dijk in een gouden gloed lijken te zetten. Nederland is mooi in de winter. ‘te voet’ selectecteert de vijf mooiste winterwandelingen in Nederland. Geen ommetjes, maar forse dagwandelingen. Want in de winter moet je blijven bewegen. Vijf tochten die de mooie Hollandse winter nog mooier maken.

alt

Een goed bewaard geheim in het Hăşmaş-gebergte in Roemenië
Roemenië heeft voor veel mensen een negatieve bijklank. Denk aan weeskinderen, Ceausescu en skimmers: ‘Ons slechtste exportproduct’, zegt berggids Răzvan Radu cynisch tijdens de reis die hij begeleidt. Wat bijna niemand weet is dat je op tweeduizend kilometer rijden of twee uur vliegen in de Karpaten bent. Een uitgestrekt en waanzinnig mooi berggebied met vele wandelmogelijkheden.

Het nieuwe wandelen met smartphone en app
Geen gescheurde landkaarten meer. De zware wandelboekjes met of zonder spiraal, speciale kaft of uitscheurbladen kunnen thuisblijven. En onderweg voortdurend zoeken naar het volgende blauwe paaltje of bordje op een boom hoeft ook niet meer. Zelfs de camera hoeft niet meer mee. Bij het nieuwe wandelen is de mobiele telefoon de gids die de route op de meter nauwkeurig aangeeft, verhalen achter de wandeling vertelt, foto’s en video’s toont en maakt, een filmpje start en ook nog een aanbieding toont van het pannenkoekenhuis onderweg.

alt

Fiets en Wandelbeurs breidt uit met outdoorfilms en literair reiscafé
Een nieuw literair reiscafé, een zaal met outdoorfilms, meer outdoorartikelen en Frankrijk als themaland. Dat zijn de nieuwe elementen op de negende Fiets en Wandelbeurs op 9 en 10 februari 2013 in de Amsterdam RAI. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars.

Wandelen, eten en drinken op hoog niveau in Piemonte
Over de uitlopers van de Ligurische Alpen liep ‘te voet’ een week lang een trektocht van dorp naar dorp. De gerechten in de Italiaanse streek Piemonte, bekend van de topwijnen, truffels en kastanjes, is juist met de omgeving een goede combinatie: wandelen en eten en drinken op hoog niveau.

alt

Belfort, Baaf en heel veel bonbons
O, ze bestaan vast. Kinderen die bij Parijs geen Disneyland! roepen maar Sacre Coeur! - en die net als hun ouders uren willen dwalen langs historische gevels en zalen vol kunst. Maar voor wie zulke kinderen niet heeft, is Gent een aanrader. In deze overzichtelijke Vlaamse stad komen ouders en kinderen namelijk allebei aan hun trekken.

Sfeervol overnachten
Overdag lekker wandelen door de bossen, over de heuvels of de heide. En ‘s avonds aankomen op een warm adres waar je als wandelaar echt welkom bent. Iedereen wil op vakantie ook een beetje vertroeteld worden. Daarom heeft deze dubbeldikke editie een exclusieve bijlage met bijzondere adressen waar wandelaars sfeervol kunnen overnachten met een legio aan wandelmogelijkheden. In ons eigen land en ook over de grens.

alt

Speuren met een digibeet
Lopen is meer dan alleen de ene voor de andere voet zetten. Horen, zien, voelen, emoties, oriënteren op je scherm, hoort bij het wandelen, denken we. Maar hoe is het als je niet met een computer om kunt gaan? 'te voet' wandelt met Miriam Beeke, volgens haar buurvrouw niet echt handig met computers.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant