Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

 alt

Een dagje naar het strand; de kustroute als ruggengraat van Waddenwandelen
Volgend jaar staat Waddenwandelen op de kaart: een netwerk van 1200 kilometer voetpaden langs de kusten van Groningen, Friesland en Noord-Holland. Oude kerkepaden, jaagpaden en ossengangen lopen door de geschiedenis van de bewoners en hun strijd tegen de zee. Gerrit Jan Zwier en Dolph Kessler verkenden alvast een deel in de kop van Noord-Holland, met als startpunt de Lange Jaap in Den Helder.

alt

Rondwandeling van Culemborg naar Everdingen na de dijkverzwaring
Bij de dijkverzwaring in 1999 werd de dijk bij Culemborg rigoureus op de schop genomen. De zomerkade werd voor een deel verwijderd, er werden geulen gegraven, en de weilanden en akkers werden omgevormd tot natuurgebied: de Goilberdinger- en Baarsemwaard. De renovatie leverde een prachtig wandelgebied op dat onlangs werd uitgebreid met het voetveer tussen de forten van de Hollandse waterlinie.

Wandelparadijs North Wales
Dit jaar werd het Wales Coast Path officieel geopend. Een route van 1400 kilometer langs de hele kust van Wales. Wales is daarmee het eerste land ter wereld dat een pad langs de hele kust realiseerde. ‘Te voet’ verkende het pad in North Wales. En ook landinwaarts is genoeg te beleven.

alt

Stilte op de Utrechtse Heuvelrug, op stap met een dove wandelaarster
Wandelen is meer dan alleen de ene voor de andere voet zetten. Horen, zien, voelen, oriënteren of praten horen bij het wandelen, vinden de meesten. Hoe is het als je niets hoort of ziet? ‘Te voet’ gaat op stap met een dove wandelaarster.

Vierdaagsen in beeld
Net als vorig jaar speelden buien een grote rol bij de Vierdaagsen in Nederland. De tienduizenden deelnemers van de Vierdaagse in Nijmegen liepen in de stromende regen. Maar de lopers trekken zich niets aan van regen, tegenwind en crisis.

alt

Het zoneiland van Almere
Stad en land hebben historie en toekomst. Meestal, tenminste, want het Nieuwe Land van Almere kent weinig verleden, vooral toekomst. Dat is dus de ideale plaats voor experimenten, bijvoorbeeld op het gebied van duurzame energie. Aan de rand van Noorderplassen-West ligt een zoneiland, waar 520 zonnecollectoren warm water produceren voor de wijk. Inclusief een exclusieve wandelroute.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant