Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt

Rijssen-Holten Wandelgemeente van het Jaar 2012
De gemeente Rijssen-Holten in Overijssel is gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2012. Rijssen-Holten heeft in en rond het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug een groot wandelnetwerk opgezet en het unieke Wereldtijdpad en andere themawandelroutes aangelegd. De gemeente beschikt over veel onverharde wandelpaden die regelmatig worden gecontroleerd.
alt

Scherpe contrasten langs de Brabantse Wal
Bij Bergen op Zoom ligt de Brabantse Wal - een steile rand in het landschap, met scherpe contrasten tussen laaggelegen, open polders en dichte bossen op de hoge zandgronden. Prachtige wandelroutes maken optimaal gebruik van die overgangen.

De Merode in Vlaanderen, Prinsheerlijk wandelland
Eeuwenlang waren de bossen en landerijen van de Merode in Vlaanderen alleen toegankelijk voor de prinsen de Merode. Totdat acht jaar geleden Prins de Merode ineens 1.500 hectare verkocht met als harde eis dat het natuurgebied niet uit elkaar zou vallen. In de afgelopen jaren is een wandelnetwerk door de landerijen aangelegd, dat zich uitstrekt over de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg.

Bratislava, sprankelende parel aan de Donau
Op 1 januari 1993 ging in Slowakije de vlag in top. Voor het eerst in duizend jaar waren de Slowaken zelfstandig, los van Tsjechië en vrij van vreemde overheersers. Bijna twintig jaar later, na vallen en opstaan, groeit het nu als een frisse Midden-Europese tak aan de EU-boom. Met Bratislava als hoofdstad, waar een wandeling door het oude centrum vol verrassingen zit.

alt

Idyllisch niemandsland waar vogels de dienst uitmaken
Bij de dijkverzwaring in 1999 werd de dijk bij Culemborg rigoureus op de schop genomen. De zomerkade werd voor een deel verwijderd, er werden geulen gegraven, en de weilanden en akkers werden omgevormd tot natuurgebied: de Goilberdinger- en Baarsemwaard. De renovatie leverde een prachtig wandelgebied op dat onlangs werd uitgebreid met het voetveer tussen de forten van de Hollandse waterlinie.

Echtpaar vond elkaar tien jaar geleden via oproep tot wandelmaatje
Frans Janssen en Mia Janssen-van Helden in Stevensweert zijn al lange tijd gelukkig getrouwd.  Ze vonden elkaar precies tien jaar geleden via een oproep als wandelmaatjes in wandelkrant ‘te voet’. ‘Ik zette een oproep voor een wandelmaatje in wandelkrant ‘te voet’. Veertien dagen later ging de telefoon. Om elf uur ’s avonds. Ik lag diep in slaap. En daar was Frans. Hij vroeg of we gingen wandelen.’

alt

Wandeltochten op Ameland
De Waddeneilanden zijn populair onder wandelaars die op eigen houtje langs de vloedlijn of door de duinen lopen. Maar het aantal georganiseerde wandeltochten is nog beperkt. Het eiland Ameland organiseert er inmiddels twee, waar vele honderden deelnemers op af komen.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant