Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt

De strijd om de Hedwigepolder – voedselparadijs voor trekvogels of voederbietenpolder
In Zeeuws-Vlaanderen woedt al jaren strijd om de Hedwigepolder – wel of niet ontpolderen? Te voet ging er wandelen en hoorde de argumenten van voor- en tegenstanders.

Wijnwandelen in Saale-Unstrut
Zigzaggend langs de rivieren en de wijnranken wandelen en af en toe stoppen om de wijnen meteen te proeven. Het kan in Saale-Unstrut in Duitsland, het meest noordelijke wijngebied van Europa. ‘Te voet’ liep de wijnwandelroute van Naumburg naar Freyburg en nipte van de Weiβer Burgunder, de Silvaner en de Müller-Thurgau.

alt

Tussen het Lindedal en Padjelanta over het Friese Woudenpad
Het Friese Woudenpad. Dat is de nieuwe naam van het Zevenwoudenpad, het langeafstandswandelpad tussen Lauwersoog en Steenwijk. Gerrit Jan Zwier liep van de Lindebrug naar Vledder langs het Florida van Friesland, het Drents-Friese Wold en de oude landbouwkoloniën voor de armen.

Vogels spotten in Falsterbo - vleugels boven Zweden
In een uithoek van Zuid-Zweden ligt Falsterbo, een drukke badplaats in de zomer, maar in het najaar en de winter strijken hier talloze vogelaars neer langs de wadachtige kust. Falsterbo is namelijk een van de meest spectaculaire vogeltrekstations ter wereld, waar kraanvogels, brandganzen, kwikstaarten roofvogels en zwaluwen uit het noorden bijtanken op hun lange reis naar Afrika. Een wandeling van een kilometer duurt hier uren.

alt

Fiets en Wandelbeurs gaat over de grens
Avonturiers, auteurs en ervaren wandelaars en fietsers nemen op 11 en 12 februari 2012 de bezoekers van de 8ste editie van de Fiets en Wandelbeurs mee op hun reizen naar verschillende windstreken. Voor het eerst dit jaar gaat de beurs ook over de grens.

Van walkabout tot lifestyle-wandelaar: wandelen door de eeuwen heen
Wandelen voor je plezier bestaat nog niet zo lang. Voor wie moest overleven was het landschap iets waar je door reisde. Pas sinds honderd jaar kwam het wandelen in opmars. Toch hebben moedige eenlingen door de eeuwen heen bewezen dat wandelen ook kan als alle omstandigheden tegen zitten. Van walkabout tot lifestyle-wandelaar: een overzicht.

alt

Wandelen met de hond - leren loslopen
Wandelaars die een flinke wandeling willen maken met hun hond, kunnen in veel natuurgebieden in Nederland terecht. Maar de viervoeters mogen daar niet altijd los lopen. De meeste hondenbezitters laten hun hond het liefst rondrennen. ‘We willen juist dat ze lekker moe worden.’
alt

Dwars door de polders van Noord-Holland
In Noord-Holland lagen al het Kustpad door de duinen en het Zuiderzeepad langs het IJsselmeer. Maar met het Noord-Hollandpad ervaart de wandelaar de provincie pas echt: het pad loopt er dwars doorheen.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant