Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt
Op stap met rugzak en tent
Weekendwandelingen met je huis op je rug. Dat is waar Vereniging de Rugzaklopers voor staat. Ruim dertig keer per jaar trekken de rugzaklopers erop uit. Voor sommigen is het een sport om zo licht mogelijk te pakken, anderen gaan voor wat meer comfort.

alt

Tubbergen Wandelgemeente van het Jaar 2011
De gemeente Tubbergen in Overijssel is Wandelgemeente van het Jaar 2011. Tubbergen voldoet in haast overtreffende trap aan een afwisselend landschap met veel onverharde paden. In deze ‘te voet’ lees je waarom. Ook de reacties van de burgemeester en de genomineerde gemeenten.

Over het Pieterpad van Noorwegen, in het land van Peer Gynt
In het Gudbrandsdal, even voorbij Lillehammer, buigt Gerrit Jan Zwier af naar het Gausdal. De naam Peer Gynt, door Ibsen en Grieg onsterfelijk gemaakt, komt hij overal tegen op het ‘Pieterpad van Noorwegen’.

alt

Hotels moesten wennen aan fietsers en wandelaars
Eigen Wijze Reizen werd 25 jaar geleden opgericht in de huiskamer van de in 2009 overleden Wim Veldhuijzen in Enschede. Daar begon hij met het uitzetten van fietstochten in Lotharingen. Tien jaar later volgden ook wandelvakanties. Anders dan veel andere reisorganisaties van wandelvakanties kiezen de wandelaars voor ‘reizen op eigen wijze’: niet in een groep, maar individueel er op uit met routebeschrijving op papier en gps. Vooral Madeira, de Zwitserse Alpen, La Palma en de Britse Kanaaleilanden zijn nu populaire bestemmingen.

Reizigers door Drenthe in beeld
'Kan men wandelen in Drenthe?' Dat is de vraag die honderddertig jaar geleden werd gesteld door de Leidse dominee J. Craandijk in zijn boek ‘Wandelingen door Nederland met pen en potlood geschetst’. Duizenden jaren lang was wandelen de enige mogelijkheid om je door Drenthe te verplaatsen. Natuurfotograaf Maarten Westmaas vroeg zich af hoe reizigers vroeger door Drenthe liepen. Vervolgens was hij zelf een van de reizigers en zwierf met zijn camera wekenlang zonder tent door Drenthe. Hij kwam terug met bijzondere foto’s.

alt

Getest onderweg: restaurant De Heerdt in Putten
De Veluwe heeft de Huinerroute. Het Klompenpad gaat 14 kilometer over zandwegen, door weilanden en over boerenerven. Op het noordelijkste punt van deze route is het maar anderhalve kilometer naar het Puttense dorpscentrum.  Daar ligt in de schaduw van oude linden aan de voet van de oude kerk restaurant De Heerdt. ‘Te voet’ beoordeelde het restaurant en het terras.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant