Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt

Bijzondere winterfoto’s maken

IJzige winterlandschappen doen het altijd goed. Ze roepen vreemd genoeg ook een warm, behaaglijk gevoel op. Maar het fotograferen van winterlandschappen valt soms niet mee.

alt

Het resultaat is niet altijd wat je ervan verwacht. De sneeuw is niet wit, maar grijs of heeft een blauwe waas. Of de batterijen van de camera lopen door de kou razendsnel leeg. Fotograaf Meindert van Dijk legt uit hoe je onderweg de mooiste sneeuwlandschappen kunt vastleggen.

alt

Een andere kijk door licht in Utrecht

Waar de meeste wandelingen eindigen voor zonsondergang, begint Trajectum Lumen in Utrecht juist als het donker wordt. Op deze lichtkunstroute door de historische binnenstad staan kerken, bruggen, grachten en werven in de spotlights en zo wordt een kunstwerk van licht geschilderd.

Sneeuwschoenwandelen
Weg van de drukke skipistes en gebaande paden door het winterlandschap trekken. Iedereen kan sneeuwschoenwandelen, maar het is wel wat zwaarder dan gewoon lopen. Harald Swen van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging: ‘Als je jezelf niet overschat, is het genieten.’

Winterwandelen in de Alpen – natuur onder het vriespunt
Nergens is de stilte indringender dan op een zwaarbesneeuwde berghelling, hoog boven het dal, weg van de mensen. In het Zwitserse Adelboden zocht Wim ten Brinke naar natuur onder het vriespunt.

alt

Kate Clow op Fiets en Wandelbeurs 2011
De verhalen van routemaakster Kate Clow in Turkije, workshops over GPS en veel informatie over Noorwegen als themaland. Dat zijn smaakmakers op de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam op zaterdag 26 en zondag 27 februari 2011.

Porto Santo, een eiland tjokvol rust

Madeira kent iedereen. Maar Porto Santo, Portugal’s gouden eiland, is voor bijna niemand bekend. Het eilandje, vijfenveertig kilometer ten noordoosten van Madeira, is een wellness-eiland. Er rijden nauwelijks auto’s. Een goudgeel strand staat bekend om zijn therapeutische eigenschappen. Er liggen prachtige wandelroutes. En de menukaarten stromen over van de visgerechten. En verder is er vooral rust.

Bokbier en duivenborst - een wildwandeling door de Achterhoek

Wie innerlijk nog een band heeft met de oude romantiek van maanverlichte nachten, roepende bosuilen, hunebedden in een sneeuwstorm, de nocturnes van Chopin en de schilderijen van de Haagse School, stapt natuurlijk graag uit op het plattelandsstationnetje Vorden. De rugzak van Gerrit Jan Zwier bevat een uitstekende lunch, zijn wandelstok met scherpe punt is geschikt om landlopers en bijtgrage heemhonden op afstand te houden. En naast hem loopt zijn zoon Olger, die in de kracht van zijn leven is en die zich verheugt op een wildmaaltijd in Ruurlo.

alt

Lopen door het groene hart van Almere
Wandelen rond Almere? Het is voor veel wandelaars niet de eerste gedachte die opkomt bij de snelstgroeiende gemeente van Nederland. Maar inmiddels zijn de boompjes van 30 jaar geleden uitgegroeid tot uitgestrekte bossen en tellen de natuurgebieden in de polder serieus mee. De Almeerdaagse wil laten zien dat Almere wel degelijk een kloppend groen hart heeft.

 

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant