Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt

Hoe vriendelijk is de gps voor de wandelaar?
Steeds meer wandelaars lopen zonder kaart, routeboekjes of uitgescheurde routebeschrijving. Ze gaan met een gps op stap en wandelen van waypoint naar waypoint. Nederland telt veel verschillende modellen navigatiesystemen. Momenteel zijn er drie serieuze spelers op de markt. Daarnaast komen er via een omweg ook andere gps-mogelijkheden via smartphones met steeds meer mogelijkheden. Maar zijn ze ook te gebruiken door de wandelaar met gemiddelde computerervaring? ‘te voet’ nam drie gps-ontvangers mee onderweg en ging ook met een mobieltje met gps op stap.

alt

Texel voor deeltijdlopers
Op Texel kun je uren dwalen in de Slufter, jezelf vergeten op het wad, of domweg gelukkig zijn op de Hoge berg. Wie van al die sferen een beetje wil proeven kan het Texelpad lopen, maar die 80-kilometer lange wandeling is niet voor ieder reisgezelschap weggelegd. Wandelen met kinderen bijvoorbeeld, is meestal een kwestie van geven en nemen: ’s ochtends een mooie wandeling, dan ’s middags een avontuurlijke robbentocht. Gelukkig is er ook voor deeltijdlopers genoeg te beleven op Texel.

alt

De Trek naar het Westen naar America
Analoog aan de grote trek in Amerika, waar kolonisten naar het ‘Verre Westen’ trokken, ontginden veenarbeiders en keuterboertjes de Peel. Op de 16de en laatste etappe van de Nederland - America Lijn voert de route naar de eindbestemming in de Peel: America.


IJsnatuur en watercultuur op de Utrechtse Heuvelrug
Niets zo mooi als een wandeling door wisselende landschappen, zoals in deze route rond de Darthuizerpoort in het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. Dichte bossen gaan over in een landgoed vol slingerende waterlopen en net denk je, nu heeft het bos me weer in de greep, of daar is de opening: een heideveld met hier en daar een eenzame boom.

alt

Sint Jacobsroute, de rustige route naar Santiago de Compostela

Stille bergpaadjes, verlaten dorpen, de geur van tijm en rozemarijn en de paarse heuvels van de Provence. Je vindt het op de Sint-Jacobsroute, de wandelroute naar Santiago de Compostela in het Zuid-Oosten van Frankrijk.

alt

ChiWalking, wandelen volgens de Chinese vechtkunst
Het begon met hardlopen, maar ook voor wandelaars is er een nieuwe manier van bewegen: ChiWalking. Een goede lichaamshouding en ontspannen ledematen zorgen voor vermindering van de belasting. Als je de principes in je dagelijks leven weet toe te passen, verdwijnen pijntjes en zelfs blessures als sneeuw voor de zon.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 03 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet eindeloos wandelen in de ardennen

Laatste edities wandelkrant