Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt

Wandelen langs de IJssellinie uit de Koude Oorlog
In de IJsselvallei staan talloze resten van een linie die werd gebouwd tegen het Rode Gevaar uit het oosten. De Koude Oorlog, die eigenlijk nooit werd gevoerd, heeft wel veel sporen achtergelaten in het landschap. Van oefenterreinen, vliegvelden, bunkers, kazernes tot en met een complete verdedigingslinie. De restanten van de mysterieuze IJssellinie zijn te zien tijdens een 15 kilometer lange wandelroute.

alt

Brit loopt twee jaar lang langs Amazone
Na een reis van 859 dagen, duizenden kilometers en 'vijftigduizend muggenbeten' is de Brit Ed Stafford de eerste persoon die de hele lengte van de Amazone-rivier heeft gelopen. Zijn tocht eindigde in het noorden van Brazilië aan de Atlantische Oceaan. ‘Ik doe het eenvoudigweg omdat niemand voor mij het ooit heeft gedaan.’

De mooiste wandelroute van Duitsland over de Saar-Hunsrück-Steig
De Saar-Hunsrück-Steig is onlangs verkozen tot de mooiste wandeltocht van Duitsland. Het langeafstandswandelpad dat nog maar drie jaar bestaat, loopt tussen Trier, Idar Oberstein en Orscholz. ‘Te voet’ liep in het hart van de route van Burg Grimburg naar Kell am See.

alt

Wandelen in het land van de fado
Roel Klein en Bert Stok schreven vijf wandelgidsen over Portugal. Daarmee hebben ze het land van de fado bijna helemaal voor de wandelaar ontsloten. Voor ‘te voet’ zetten ze hun vijf mooiste wandelgebieden op rij.

Pelgrimstocht gunstig medicijn voor cholesterolgehalte
Het lopen van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela heeft een gunstig effect op het cholesterolgehalte. Dat blijkt uit onderzoek onder wandelaars door het UMC Utrecht.

50 jaar IVN: van harde naar zachte natuurlessen

Eerst waren het wachters die de natuur in Nederland letterlijk bewaakten. Maar de bewakers verlegden als snel de koers van ‘harde naar zachte opvoeding’ over de natuur. In het jubileumjaar is natuurorganisatie IVN na vijftig jaar vooral druk met natuurlessen voor kinderen, die liever hele dagen binnen gamen en de planten en dieren herkennen uit reclamespotjes. ‘Kinderen weten schrikbarend weinig van de natuur af.’

alt

Vierdaagsen in beeld
Dit jaar moesten veel Vierdaagselopers een gevecht leveren tegen hitte. Met temperaturen van boven de dertig graden is tientallen kilometers lopen toch een stuk zwaarder. Niet voor niets waren er veel uitvallers. In ‘te voet’ een uitgebreide fotoreportage van de Vierdaagsen in Nederland.

Een wonderlijke etappe van Boxmeer naar Venray
Zijn wonderen de wereld uit? Dat geldt zeker niet voor het zuiden van Nederland. Op het vijftiende traject van de Nederland-America Lijn rijgen de wonderen zich aan elkaar: religieuze, natuurlijke, maar ook menselijke.

 

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant