Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt

Horst aan de Maas Wandelgemeente van het Jaar 2010
De gemeente Horst aan de Maas in Noord-Limburg is gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2010. Het dorp Sevenum in de gemeente is in Nederland het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Bert van der Lans loopt zijn 63ste Vierdaagse: ‘Een teken dat ik gezond ben’
Geen man die zo vaak de Vierdaagse uitliep als Bert van der Lans uit Nijmegen. De 77-jarige deelnemer gaat voor de 63ste keer van start en heeft nog geen jaar overgeslagen. Kijkend naar het historisch record loopt een vrouw nog voor hem uit. Ze liep de Vierdaagse nog vaker, maar hij zou het mooi vinden om haar in te halen.

De onneembare Afsluitdijk
Bommenwerpers, stootroepen, fietsende soldaten, zware artillerie en verklede militairen. De Duitse soldaten zetten alles in om aan het begin van de oorlog de Afsluitdijk te veroveren. Maar de tegenstand was enorm. Omdat het precies zeventig jaar geleden was dat de Tweede Wereldoorlog uitbrak, gaat 'te voet'  terug in de tijd naar de onneembare Afsluitdijk.

alt

Wichelroedelopen in Ootmarsum
Wichelroedelopen gaat over energie. Over aardse energie en goddelijke energie. En over positieve leylijnen en negatieve aardstralen die in Ootmarsum opgespoord worden bij wichelroedelopen met diepgang.

‘Kwik me dit, kwik me dat’, over de Knapzakroute rond Uffelte
Uffelte is een van de alleroudste Drentse dorpen. Schapen trekken er over de heide, wandelaars over de stuifzanden lopen en kuifeenden dobberen op de vennen tussen de landstroken waar de turfgravers vroeger hun turven te drogen legden. Uffelte is ook favoriet onder de vele Knapzakroutes in Drenthe.

Vluchtroute van een Limburgse Engelandvaarder door Frankrijk en Zwitserland

Op 18 mei 1942 houdt Wim Kuijpers in Heer bij Maastricht het voor gezien. Hij smeert achttien boterhammen en stopt ze met een paar landkaarten in een aktetas. Bij Eijsden piept hij illegaal over de Belgische grens. Een paar dagen later rent hij in de Jura de vrijheid tegemoet. Els Spanjer verkende zijn slopende route tussen het Franse Abbévillers en Chevenez in Zwitserland.

alt

Onverhard lopen langs de juwelen rond Apeldoorn
Vanaf juni staan de agenda’s van de Vierdaagselopers weer ingevuld. In Nederland is het aantal Vierdaagsen in de afgelopen jaren opgelopen tot elf. In juli lopen enkele duizenden deelnemers over de onverharde paden door de Veluwe op de 57ste Groene Vierdaagse in Apeldoorn van de Nederlandse Wandelsport Bond.

Nederland-America Lijn: Heggen aan de Maas van Mook naar Boxmeer
Waar de paters Oblaten een paar jaar geleden cultureel erfgoed uit Amerika beheerden, is ook belangrijk Zuid-Nederlands erfgoed te zien. Het Amerikamuseum bestaat niet meer, maar het Maasheggenlandschap toont zich op dit traject van de Nederland-America Lijn in volle glorie.

alt

 

 

 

 

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant