Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt

Het Vergeten Bombardement in Rotterdam
Het was een vergissing. Het zware bombardement op de Rotterdamse wijk Bospolder / Tussendijken. Honderden burgers werden per ongeluk geraakt door de Amerikaanse bommen die bedoeld waren voor de Duitse bouwers van de U-boten in de haven van Rotterdam. Omdat het precies zeventig jaar geleden was dat de Tweede Wereldoorlog uitbrak, gaat George Knottnerus in een tweedelige serie te voet zeventig jaar terug in de tijd. Deel 1: het Vergeten Bombardement van Rotterdam.

alt

Langs het vogelvliegveld in de Ankeveense Plassen
De Ankeveense Plassen. Waar schaatsers als eerste het ijs over gaan en waar geen bootjes, maar vermoeide trekvogels ronddobberen. 'te voet' liep als eerste een van de nieuwe NS-wandeltochten van station Bussum Zuid naar Weesp over de legakkers in het water.

Het Ros Beiaard achterna in Dendermonde
Als er in het Vlaamse Dendermonde iets is dat de harten sneller doet kloppen, dan is dat het Ros Beiaard. Het reusachtige houten paard, bereden door vier broers, is het hoogtepunt van de historische ommegang die slechts eens in de tien jaar plaatsvindt. ‘te voet’ stapt in de hoefsporen van het Ros Beiaard.

alt

Anke ten Brinke wint verkiezing Foto van het Jaar

De stilte. De leegte. En het reliëf in het landschap onder romige bloemkoolwolken. Het is wat Anke ten Brinke onder het ultieme wandelen verstaat. Ze wint de verkiezing Foto van het Jaar van ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland. Anke sleept de hoofdprijs, een Pentax-spiegelreflexcamera met twee objectieven in de wacht. In totaal waren maandelijks tien foto’s genomineerd.

alt

Niet langs, maar dwars door de huiskamers van Groningen
Niet alleen kilometers lopen, maar ook uitgebreid zien, horen, voelen en proeven onderweg. Tocht om de Noord wil meer zijn dan wandelen. De vijfde editie van het wandelfestival in Groningen staat in het teken van de neus en doet een gooi naar een wereldrecord.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant