Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt
NIEUW Wandelgemeente van het Jaar
Welke gemeente in Nederland wordt Wandelgemeente van het Jaar? Overal in Nederlandse gemeenten worden wandelpaden, ommetjes, kuiertochten, thematochten en knooppuntenroutes uitgezet. Maar echt beoordeeld op wandelvriendelijkheid zijn de gemeenten nog niet. Voor het eerst doet ‘te voet’, de wandelkrant van Nederland dit wel. De genomineerden: Oirschot, Sevenum en Winterswijk.

De nieuwe wandelreizen in 2010
Wordt het zwerven over de Duitse Rennsteig, een achtdaagse trekking naar de 2917 meter hoge top van de Ólympos en slapen in berghutten of op wandelsafari in Kenia met lokale Masaiherders of een gewapende ‘gameranger’ als begeleider? De zoektocht naar de wandelvakantie voor 2010 wordt een stuk makkelijker met het overzicht aan alle nieuwe wandelreizen in ‘te voet’.

Q-koortsvrij wandelen
In geiten- en schapenland zijn heftige maatregelen genomen om de bacterie die de Q-koorts veroorzaakt te bestrijden. Maar zijn die afdoende en is er na de ruimingen risico op besmetting? Is Q-koortsvrij wandelen mogelijk?

alt

Egmond Wandel Marathon in beeld

Duizenden mutsen en sjaals trokken over het strand en door de duinen. Nog nooit lag er zoveel sneeuw tijdens de jaarlijkse Egmond Wandel Marathon. De 7e editie van de PWN Egmond Wandel Marathon was een van de mooiste, maar ook de zwaarste uit de geschiedenis. Ruim 16.000 wandelaars en Nordic Walkers liepen de routes over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat.

De onthoofding Delflandse hoofden
In de rubriek Het Gepelde Land bekijkt geograaf Wim ten Brinke bij het strand van ‘s-Gravenzande en TerHeijde de ‘onthoofding’ van de Delflandse hoofden. De kust moet stormgolven kunnen weerstaan die eens in de 10.000 jaar voor kunnen komen. Zandzuigers, bulldozers en draglines legden het fundament, de natuur doet de rest.

Over de vingers van Halkidiki waar Aristoteles leerde lopen
De Grieken hebben geen idee hoeveel eilanden hun land telt. Met schiereilanden ligt dat wat makkelijker. In het noordelijke gebied Halkidiki prikken er drie hun lange vingers in de Egeïsche Zee. Els Spanjer verkende er twee. De derde, het monnikenstaatje Athos, is namelijk verboden gebied voor vrouwen.

alt

Shoppen of bidden in Maastricht?

Toegegeven, de zaterdagmiddag is niet het beste moment om in Maastricht een stadswandeling te maken. Vooral niet wanneer het winkelend publiek wordt aangevuld met hordes toeristen (lang leve de schoolvakanties!) en er op het Vrijthof net een grote kermis is ingericht. Maar nood breekt wet en ach, het heeft ook wel wat, zo’n mix van sjieke dames, joelende kinderen en religieuze stilte. Op naar het centrum.

alt

Rik Zaal schrijft wandelend

Auteur Rik Zaal van het boek Heel Nederland schrijft het liefst zoals Simon Carmiggelt, in het café. Maar lukken wil dat niet echt. Het componeren van een column gaat Rik Zaal wel af aan de werkwijze die verwant is aan die van Carmiggelt. Te voet. Voor een lang stuk heeft hij een lange wandeling nodig, voor een kort stuk een korte.

 

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant