Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt

Op trektocht met de schaapherders in Bulgarije

Onder wakend oog van een groep wandelaars trekt een schaapskudde acht dagen door de Bulgaarse Balkan. Wolven en jakhalzen liggen op de loer. Het is de transhumance, een van de oudste tradities in Europa waarbij kuddes worden verplaatst naar lagergelegen winterweiden in de bergen. Omdat het steeds moeilijker wordt om schaapherders te vinden voor deze trektochten, mogen toeristen tegen betaling meehelpen. ‘Te voet’ klom en daalde mee met de Bulgaarse herders.

Spoorwandelen in Groningen

Alle 27 (!) stations in de provincie Groningen zijn wandelbaar dankzij de gids Spoorwandelen. De routes leiden door het prachtige wierdenland, langs de waddendijken en over de rechte lijnen van de veenkoloniën.

alt

Nederland-America Lijn: loop naar de Mookerhei!

Loop naar de Mookerhei! Vroeger was het een verwensing. Tegenwoordig is het een genoegen. De 13de etappe van de Nederland-America Lijn typeert zich door vele hoogteverschillen en prachtige vergezichten. Vanaf de Heumense Schans, onderdeel van natuurgebied De Mookerheide, kun je kilometers ver uitkijken over de omgeving.

Daun, hart van de Vulkaaneifel

Wandelen van burcht naar burcht over een landschap van vulkanen. Dat is de middeleeuwse etappe van de Eifelsteig in de Vulkaaneifel. De route begint voor de deur van een voormalig jachtslot en eindigt in een burchtruïne waar verklede ridders en jonkvrouwen jaarlijks een weekend lang duizend jaar terug gaan in de tijd.

alt

Te voet fotograferen: schemer en nacht

Je landschappen onderweg meenemen naar huis. Veel wandelaars fotograferen hun mooiste plekken en met succes. In deze serie over fotograferen onderweg legt natuurfotograaf Meindert van Dijk alles uit over fotograferen bij schemer en nacht.

Het Twentse Wandelnetwerk onder de loep

Duizenden paaltjes zijn de laatste tijd de Twentse grond ingeslagen. Ze markeren de routes voor het knooppuntensysteem met een totale lengte van 3.000 kilometer, van een ommetje tot een meerdaagse langeafstandspad. De vorm en omvang is uniek in Nederland. ‘te voet’ liep van punt naar punt en legde het wandelnetwerk onder de loep.

alt

 

Nederlands landgoed in Portugal populair onder wandelaars

Wandelen langs kurkeiken en olijfbomen, afkoelen in een riviertje of neerstrijken op een terras van een spierwit dorpje. Het kan alle seizoenen per jaar in de Portugese streek Alto Alentejo, waar Dolf Janssen en Phine Verhoef uit Nederland het landgoed Quinta do Pomarinho runnen. Met steeds meer nieuwe wandelroutes in de omgeving is het landgoed populair onder wandelaars.

 

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant