Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt

Mooiste natuurgebied van Nederland verwoest
Niet water, maar vuur is de afgelopen maanden de schrik geworden van de Schoorlse Duinen, een van de mooiste en drukst bezochte natuurgebieden van Nederland  De schade aan de natuur is enorm, zo blijkt een rondgang over de roetroute.

Groene draad door De Glazen Stad
Wandelen kun je overal. Het is zelfs mogelijk in een van de intensiefst gebruikte stukjes Nederland: het Westland, toneel van tuinbouwkassen, strakke vaarten en volle wegen. Grasdijkjes, lepelaars en duikelende waterskiërs bleken meer dan een intermezzo, ja, een groene draad door De Glazen Stad.

alt

Oer-Nederlands en on-Nederlands wandelen
Eerst een Nederlands rivierenlandschap, vlak en open. Dan een on-Nederlands heuvelland, met huizen boven huizen en bomen boven bomen.  Het twaalfde traject van de Nederland-America Lijn kent een afwisselende route.

De Titanic Trail van Cobh
De tragische ondergang van de Titanic spreekt nog altijd tot de verbeelding. Ierland heeft een bijzondere band met het schip. Gebouwd in Belfast, nam het in de haven in Cobh de laatste passagiers aan boord voor de oversteek naar Amerika. Beide steden hebben een Titanic Trail uitgezet. ‘te voet’ volgt de route door Cobh in county Cork.

alt

Werk aan de Wandel: trainer helpt kilo’s eraf te wandelen
Met een wandeltrainer en een computerprogramma de kilo’s eraf wandelen. Het is een nieuw middel voor mensen met overgewicht die te weinig bewegen. Overal in het land starten wandelprogramma’s om met hulp wandelend af te vallen.

Onderweg fotograferen: spelen met kleur
In de serie over fotograferen onderweg legt natuurfotograaf Meindert van Dijk alles uit over het gebruik van kleur in een foto.

alt

Willem Frederik Hermans achterna door Finmarken
Nooit meer slapen is het verhaal van geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen een loodzware tocht begint die gedoemd is te mislukken. De roman van schrijver Hermans speelt zich af in een decor met miljoenen muggen in een uitgestrekt landschap waar talloze mensen al eerder zijn verdwaald. Gerrit Jan Zwier ondernam een voettocht door Finmarken in de sporen van de schrijver.

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 56 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet belgische ardennen

Laatste edities wandelkrant