Wat stond er in de laatste editie ?

Bezoek ons ook op:

facebooktwitter

alt

Ferry Mingelen te voet naar Santiago de Compostela
Geen gouden horloge met inscriptie, geen receptie. Parlementair journalist Ferry Mingelen (61 jaar) wilde zijn 25-jarig dienstverband bij de NOS liever vieren met een tocht naar Santiago de Compostela. Hij kreeg negen weken verlof en vertrok vanaf het Franse Cahors voor een wandeling van 1300 kilometer.

alt

Na honderd kilometer op de Oxfam Novib Trailwalker doet alles pijn
Ongeveer zeshonderd mensen liepen op 20 en 21 juni de tocht van hun leven. In dertig uur tijd trokken ze in teams van vier personen honderd kilometer te voet dag en nacht dwars door de Veluwe. Om binnen de tijdslimiet te blijven, moesten de teams ook ’s nachts doorlopen. Deelneemster Jessica Jansen liep samen met haar collega’s van het Landelijk Parket in Rotterdam en hield voor ‘te voet’ een dagboek bij.

Een wandeling door Vlaanderen aan Zee
Als wandelaars niet een rondje of lusje draaien, is de logistiek zonder belbus of twee auto’s een probleem. De NS-wandeling, waarbij je van station naar station loopt, is in dit logistieke gat gesprongen. In het Zwitserse Graubünden hebben ze de Rhätische Bahn. En in Vlaanderen rijdt de kusttram, die De Panne met Knokke verbindt. Dankzij de tram kun je een loopje over het strand of door het duin verbinden met een erfgoedwandeling door een van de kustplaatsen.

alt

Nederland-America Lijn: een waterbel, schoon water en papier
Onder de Veluwe ligt een grote zoetwaterbel. De bewoners van het zandgebied maken daar goed gebruik van. Deze aflevering van de Nederland-America Lijn volgt de loop van de Ugchelse Beek tot aan de bron.

Vierdaagsen in beeld
Dit jaar is vooral het jaar van nieuwe Vierdaagsen in Nederland. Zo kreeg het Vechtdal dit jaar voor het eerst zijn eigen Vierdaagse, waar iedere dag zo’n 750 wandelaars aan de start verschenen. Zij liepen routes rond Dalfsen, Ommen en Hardenberg. In 'te voet' een foto-impressie van de grootste Vierdaagsen in Nederland.


alt

 

Wandelen in het Thüringer Wald
In tegenstelling tot andere wandelgebieden in Duitsland – zoals het Sauerland, het Bayrische Wald, het Teutoburger Wald en de Eifel – is het heuvelachtige Thüringer Wald bijna geheel vrij toegankelijk. Hekken zul je er bijna niet vinden. Te voet ging op onderzoek in het goed bewaarde geheim uit de voormalige DDR. Is het gebied sinds de Wende helemaal verwestert?

 

 

 

 

 

Lees TeVoet online!

Klik op cover voor de nieuwste editie van te voet online
tevoet online 03 cover 2017

Klik op de cover voor de bijlage Sfeervol Overnachten

tevoet sfeervol overnachten

Klik op de cover voor deze speciale editie van te voet

tevoet eindeloos wandelen in de ardennen

Laatste edities wandelkrant